9. 7. 2014

Květnové zastupitelsto zdálo se slibovati nezáživné schůzování, leč nakonec nebylo. Od baráku na Hanáckém, přes Vodárny až po Králičí mor. A město poslalo do háje Pamáťák, když konečně odstoupilo od projektu výstavby monstrozního mola v Podzámce.

Takže od konce – molo na Dlouhém rybníce nebude. Žádná škoda. To, co se chystalo, byla jen rádoby moderní architektura, parazitující na kráse a geniu loci zámku a Podzámecké zahrady. Nic víc, nic míň. Jen si říkám, jak ten pamáťák asi funguje, když jednou větou brojí proti otáčivému hledišti v Českém Krumlově a konzervuje každý okap, druhou větou sám sobě schvaluje monstrum v Podzámce… Fotka pro představu, kde mělo molo stát. Trochu připomínalo slavné pódium na Velkém náměstí.

/IMG_1223u_ram_2.jpg
Kasárna na Hanáckém náměstí zatím stojí a z místa se nehly. Což se od budovy očekává, od politiků se však čeká rozhodnutí. Koalice zvolila po kratší debatě řešení v podobě vyhnití problému, v případě nešťastné budovy doslova. Skupina nadšenců se pokusila dát na stůl projekt využití objektu „multifunkčně“(hostel, kavárna, galerie…), leč nadšení zchladila politická rétorika, bezradnost a imponce – pouze kritika toho, s čím přišli jiní. Vlastní myšlenka veškerá žádná. Zatím škoda, rozhodnou volby.
/__i__k__rny_3_up.jpg
Vodárny – nic nového, jen zjištění, že Česká infrastrukturní je součást impéria Penta a že nějaký jejich právník poslal dopis všem zastupitelům. Myslím, že nikdo nebyl dojat. Válčí se dál. S Pentou, i uvnitř koalice o dividendy a tantiémy.
A poslední perlička – nikdo se nechce znát k panu Králíkovi. Po 3 letech dotazů, interpelací a kroucení hlavou, co všechno je možné spáchat ve funkci ředitele Domu kultury, byl dotyčný odvolán. Co udělal? Je to nepochopený mozartovský génius, nebo blázen? Jak jsem pochopil z vystoupení nového vedoucího odboru kultury Zrny – ředitel Králík přivedl kulturák téměř na buben. Jedna úžasná akce stíhá druhou, na mizivého zájmu diváků, ať to stojí, co to stojí. Myslím, že ze pultíkem radních se hodně potila paní dr. Číhalová, která má kulturu na triku, a která Králíka roky statečně hájila, mj. již před dvěma lety na webuKromerizan.cz. Tou dobou už si zkazky o králičím moru cvrlikali  vrabci na střeše, ale k paní vedoucí zřejmě zprávy nepronikly.
 /ba7af9f0c0_65942350_o2.jpg